Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

IKT som verktyg

Ängelholm satsar på utveckling i alla skolformer för att kunna leva upp till de mål och riktlinjer som finns i våra styrdokument. Vi vill ge alla barn och ungdomar en grundläggande digital kompetens.

Det är viktigt

  • att ge alla barn och ungdomar lika förutsättningar för att aktivt kunna delta i ett demokratiskt samhälle
  • att alla barn och ungdomar lär sig använda de möjligheter tekniken och Internet ger och utvecklar ett källkritiskt och ansvarsfullt förhållningssätt
  • att skapa goda lärmiljöer där tekniken är ett naturligt inslag för att utveckla barn och ungdomars lust till ett livslångt lärande

Under skoltiden ska IKT fungera som ett effektivt arbetsredskap och stöd i kunskapsutvecklingen. Vi använder också IKT för att utveckla samspel och kommunikation inom skolan, mellan skola och hem och gentemot det övriga samhället. Alla elever har, sedan hösten 2014, tillgång till digital verktyg.

Läs mer om de olika delarna av vår organisation och våra satsningar här nedan.

  • Resurs för IKT (RIKT) - här träffas regelbundet olika IKT-grupper för att tillsammans utveckla och sprida bra exempel på användandet av IKT i undervisningen. Här erbjuds också olika kurser och utbildningar till all personal.
  • Skoldatatek - Ängelholms kommun blev första kommun i Skåne med att starta  för att på bästa sätt ge alla elever en möjlighet till likvärdig utbildning.
  • En dator per elev – sedan hösten 2014 har alla elever tillgång till ett digitalt verktyg, Läs mer om satsningen på här. 
  • IKT i förskolan - under de senaste åren har satsningar gjorts på våra förskolor med iPads på avdelningarna samt med andra typer av utrustning som exempelvis stora bildskärmar och projektorer.
  • PIM (Praktisk IT- och Mediekompetens) - pedagoger och skolledare i Ängelholm har genomfört en utbildning i Skolverkets regi för att höja sin IKT-kompetens.
  • Lärplattformen Fronter - sedan 2007 har Ängelholms kommun skolor en lärplattform, Fronter , som skapar förutsättningar för kommunikation och lärande för personal, elever och föräldrar.
  • Engelholms SkoldataNät (ESN) med sina tekniker ansvarar för drift och utveckling av datorer och system.

Sidan granskad den 12 augusti 2016.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Kundforum

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att Ängelholm är en sommarstad med 6 km lång sandstrand?