Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Verksamheter inom förskoleverksamheten

Förskoleverksamhetens uppgift är att, genom pedagogisk verksamhet, erbjuda barn fostran och omvårdnad och utgå från varje barns behov. Verksamheten bedrivs i olika former som kortfattat beskrivs nedan.

Förskola

Ängelholms kommun erbjuder förskola för barn i åldern 1-5 år i den omfattning det behövs med hänsyn till vårdnadshavarnas förvärvsarbete eller studier.

Förskola kan erbjudas från den månad då barnet fyller ett år till och med juli månad det år barnet börjar i förskoleklass eller grundskolan.

Förskolans öppettider är 06:30-18:00 måndag-fredag. Om behov finns av omsorg utöver ordinarie öppettider ta kontakt med kommunens kundtjänst på tfn 0431-870 00.

Pedagogisk omsorg

I pedagogisk omsorg bedriver dagbarnvårdare verksamhet för inskrivna barn i sitt eget hem. Flera dagbarnvårdare kan tillhöra en dagbarnvårdargrupp. Verksamheten gäller från den månad då barnet fyller ett år till och med juli månad det år barnet fyller 12 år.

Öppen förskola

Öppen förskola vänder sig till vuxna med barn i förskoleålder. Verksamheten är kostnadsfri och tillhandahåller information, social service, individuell rådgivning och andra stödjande insatser.

Allmän förskola

Allmän förskola är en avgiftsfri verksamhet som vänder sig till 3, 4. och 5-åringar (från och med augusti det år som barnet fyller 3 år). Allmän förskola omfattar 15 timmar/vecka eller 525 timmar/år under läsårets förläggning, Det innebär att ingen allmän förskola bedrivs under skolloven. Ingen avgift utgår för enbart allmän förskola motsvarande 525 timmar/år.

Sidan uppdaterad den 22 februari 2018.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Kundforum

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att hela Rönneås längd är ca 85 km?