Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Stor vindkraftspremie till Ängelholms kommun

05 april 2018

Ängelholm tilldelas ungefär fem miljoner kronor i vindkraftspremie för de vindkraftverk som togs i drift under 2017. Det är Energimyndigheten som på uppdrag av regeringen delar ut premien och i år delar tio kommuner på 70 miljoner kronor. 

Foto: Öresundskraft

 

I Ängelholm togs fem nya vindkraftverk i drift under förra året varav 3 byggdes av Öresundskraft. 

– Vi är mycket nöjda över att flera nya vindkraftverk har satts i drift och det är helt i linje med vår strävan att bli en fossilfri kommun, säger Pernilla Fahlstedt, Miljö- och byggchef.

Det var i slutet av 2017 som regeringen gav Energimyndigheten i uppdrag att varje år fördela 70 miljoner kronor i vindkraftspremier till Sveriges kommuner. Premien baseras på hur mycket ny vindkraft som togs i drift i kommunerna under föregående år och utgår från godkända anläggningar i elcertifikatregistret.

Syftet med premien är att öka kommunernas incitament att verka för att vindkraftsprocesser inte bara inleds utan också tas i mål vilket ska stötta omställningen till ett helt förnybart energisystem. Kommunerna kan använda pengarna där de bedömer att de gör mest nytta.

Så här ser fördelning ut:

 

Sidan uppdaterad den 6 april 2018.

Allmän information

Om Ängelholm

Åsikten är till för synpunkter om till exempel den kommunala servicen, för beröm och för förslag på hur Ängelholms kommun kan bli bättre.

 

Felanmälan - Anmäl fel och faror på kommunala anläggningar, till exempel ett potthål i gatan eller en trasig gunga på en lekplats.

Visste du att G:a Rådhuset i Ängelholm finns som 3D-modell i Google Earth?