Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Nu är vår digitala anslagstavla lanserad

04 januari 2018

Från årsskiftet gäller en ny lag som säger att kommuner, landsting och kommunalförbund ska använda en digital anslagstavla. På den digitala anslagstavlan ska alla anslag som förut hamnat på den officiella anslagstavlan i stadshuset publiceras. I och med den nya lagen försvinner också kravet på en fysisk anslagstavla. Våra anslag blir alltså helt digitala från årsskiftet.

Var hittar du den digitala anslagstavlan?

I en gemensam överenskommelse har många kommuner sagt att anslagstavlan ska ha en enkel direktadress. I vårt fall handlar direktadressen om www.engelholm.se/anslagstavla. Om en letar efter anslagstavlan från förstasidan så kommer den finnas under huvudrubriken "Kommun & Politik" där den enkelt går att hitta i både meny och som bild. 

Större tillgänglighet men också högre krav på service från kommunen

Målet med den nya digitala anslagstavlan är att det ska bli enklare att ta del av anslag, utan det nuvarande kravet på fysisk närvaro. Men med den här utvecklingen följer också högre krav på service från kommunen. Vi måste på ett bra sätt kunna förklara och visa för dem som inte hittar anslagstavlan hur en använder den.

En kort övergångsperiod innan anslagen enbart är digitala

Organisationen Sveriges kommuner och landsting har bestämt att det som anslagits på den fysiska anslagstavlan vid årsskiftet ska flyttas över till den webbaserade anslagstavlan och finnas kvar där tills överklagandetiden gått ut. I vårt fall är det redan gjort och resultatet går att se på den digitala anslagstavlan.

Sidan uppdaterad den 21 december 2017.

Allmän information