Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Rebbelberga skola näst bäst i nationell miljötävling

21 april 2017

Rebbelberga skola kom på andra plats och vann 5000 kronor i Svenska Kunskapsförlagets årliga miljötävling. Tävlingen gick ut på att eleverna skulle rita och berätta om en uppfinning som kan förbättra klimatet, miljön eller motverka ett specifikt miljöproblem.

Ella Persson i årskurs 6 såg ett program om hur isen på våra poler smälter, och kände att hon ville göra något åt det. Det inspirerade henne till att rita bidraget som fångade juryns intresse och gav andra pris i tävlingen. Hennes teckning visar en helikopter som kan användas för att skapa is. 

Rebbelberga andra pris Visa större bild

Ella Perssons bidrag

Foto: Ella Persson

 

Ella är stolt över vinsten och glad över att klassen får göra något kul tillsammans:

- Kul för hela år 6 som får 5000 kr att använda till något kul!

Lotta Nilsson och Fredrik Eriksson, båda lärare på Rebbelberga skola, förklarar varför tävlingen är viktigt i elevernas undervisning:

Vi arbetar med hållbar utveckling i årskurs 6. Natur- och miljöboken som Kunskapsförlaget ger ut är ett bra gratismaterial att använda i undervisningen. Vi deltog i deras tävling eftersom vi tyckte att det var en kul och bra uppgift. Alla elever fick tänkta till över vad de vill göra för miljön och framtiden.

Sidan uppdaterad den 21 april 2017.

Allmän information

Om Ängelholm

Åsikten är till för synpunkter om till exempel den kommunala servicen, för beröm och för förslag på hur Ängelholms kommun kan bli bättre.

 

Felanmälan - Anmäl fel och faror på kommunala anläggningar, till exempel ett potthål i gatan eller en trasig gunga på en lekplats.

Visste du att du kan ladda din elbil vid Stadshuset?