Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Första spadtaget för Fridhem är taget

06 december 2017

Den 5 december tog kommunstyrelsens ordförande Lars Nyander (S) det första spadtaget för det nya bostadsområdet Fridhem i centrala Ängelholm.

Visa större bild

Lars Nyander (S) tog det första spadtaget. I bakgrunden står de fem entreprenörer som ska bygga i etapp 1, tillsammans med kommunens tjänstepersoner.

Foto: Lisa Larsson

 

Fridhem är Ängelholms nya centrala stadsdel som under de närmsta åren succesivt kommer att växa fram vid Ängelholms IP, mellan Kullavägen och Helsingborgsvägen.

Det kommer att bli ett parkliknande bostadsområde med blandad stadsbebyggelse med både hyres- och bostadsrätter i flerbostadshus och radhus. På sikt kommer området ge upp emot 2000 nya bostäder. Detaljplanen ger området även utrymme för förskoleverksamhet och centrumändamål.

-  Flera planer som vi arbetat med under många år blir nu förverkligade. Det finns många entreprenörer, både lokala byggare och ett flertal aktörer från andra håll som vill satsa i Ängelholm. Det om något är ett tydligt bevis på Ängelholms attraktionskraft. Idag är vi 42 000 invånare. Om några år är vi betydligt fler och det är fantastiskt roligt, sa kommunstyrelsens ordförande Lars Nyander (S) i sitt inledningstal.

Sedan en månad tillbaka har kommunens entreprenör påbörjat mark- och VA-arbeten i området. Nu startar de första byggnationerna på Fridhem Etapp 1. Det är Tegel Fastigheter som startar och därefter följer Wästbygg, Boet Bostad, Skanska och Murum.

Visa större bild

Cornelia Ljungerud VA-chef, Mikael Fritzon chef för huvuduppdrag Samhälle, Mårten Nilsson Mark- och exploateringschef och Henrik Bertheden projektledare.

Foto: Lisa Larsson

 

Följ projektet på engelholm.se/fridhem

Sidan uppdaterad den 6 december 2017.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Kundforum

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att vi varje dag serverar lunch till över 6100 gäster?