Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?



Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Tips om hygien och hantering

För att maten inte skall bli dålig och riskera att orsaka matförgiftning gäller det att förhindra att maten förorenas eller smittas, att bakterier och mögel tillväxer i maten och att döda de mikroorganismer som redan finns i maten.
 
Genom att följa råden här nedan minskar du risken för matförgiftning:

  • Värm alltid maten till minst +70° C. Se upp med mikrovågsugnar som värmer maten ojämnt! 
  • Genomstek alltid fågel, griskött och köttfärs. 
  • Mat skall hållas varm vid minst +60. 
  • Om maten inte ska ätas omedelbart ska den snabbt kylas ned till högst +8° C på mindre än 4 timmar. 
  • Kylskåpets temperatur bör vara +4° C. 
  • Tvätta alltid händerna innan du börjar laga mat. Tvätta också händerna mellan hanteringen av olika råvaror och efter toalettbesök. 
  • Använd olika skärbrädor för kött, fisk, fågel, grönsaker och bröd.
  • Ha alltid rena redskap! 
  • Disktrasor är bakteriehärdar, byt ofta!
  • Märk varorna så att förväxling inte sker.
  • Laga inte mat åt andra då du är sjuk.

Om du vill ha tips om livsmedelshygien- och hantering på andra språk, klicka på länken under relaterad information här till höger.

 


 

Sidan uppdaterad den 6 september 2017.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Digitalt kundforum

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att Jill Johnson hade den största publiken under jubileumsåret? (över 5000 st)