Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Boarder stationsområdet drömläge
 

Tillbaka till projektsidan

Under 2018 startar de första ny- och ombyggnationerna på Stationsområdet i centrala Ängelholm. Området ska utvecklas med sikte på hållbar utveckling och bli en attraktiv del av Ängelholms centralort.

Detta är nya Stationsområdet

Nya Stationsområdet utformas så att det blir lättare för människor att ta sig fram. Här är det lätt att välja att åka kollektivt, smidigt att parkera cykeln och nära mellan busshållplats och tåg. Här kan du bo och inom någon minut sitta på tåget till Köpenhamn eller Göteborg.

Nya Stationsområdet ska erbjuda ett levande stadsliv med nya offentliga platser, attraktiva mötesplatser och en tryggare miljö för de som passerar och vistas på platsen. Här visar Ängelholm upp att vi kan erbjuda ett attraktivt hållbart boende som är beläget i en unik miljö.

Rönne å och Järnvägsparken blir ett vardagsrum och görs mer tillgänglig där du kan finna vardagslyxen i att sitta med fötterna i vattnet under lunchpausen, ta trampbåten tillsammans med barnen eller bara sitta på en bänk i parken och se ån spegla himmelen. Genom Kronoskogens täta skog med joggingspår tar du dig snabbt till stranden när du stigit av tåget.

Vad händer just nu?

Stationsområdets ombyggnad är ett stort projekt som kommer att pågå under många år framöver. Sedan planprogrammet godkändes har arbetet med detaljplanering och projektering av området startat. Än så länge ligger fokus på övergripande frågor så som ekonomi, gestaltning av området, tidplanering och kommunikation. 

Detaljplanen Sockerbruket 11

Första detaljplanen på området är Sockerbruket 11. Planområdet avgränsas av Nybrovägen i norr och Industrigatan i väster. Syftet med detaljplanen är att möjliggöra uppförande av flerbostadshus om 5 - 8 våningar med ca 270 lägenheter, två LSS-boenden samt verksamhetslokaler. Detaljplanen förväntas antas under våren och Ängelholmshem planerar byggstart i augusti 2018.

Körsbärsträdet 5 & 6 (Netto)

Arbete med en detaljplan pågår för att bekräfta befintliga verksamheter samt undersöka möjligheten att bygga bostäder ovanpå befintliga verksamhetslokaler. Samråds beräknas hållas senare i vår/sommar.

Betvågen 5 m.fl.

Melin Förvaltnings AB har fått ett positivt planbesked för att göra en detaljplan som möjliggör byggande av flerbostadshus direkt söder om Sockerbruket 11. Detaljplanearbetet har precis startats.

Ängelholm 3:136 m.fl.

Kommunen planerar att förlänga Järnvägsgatan med en annan sträckning än i dagsläget samt att bygga parkeringshus i anslutning till järnvägen. Detaljplanearbetet startas nu under våren.

Läs mer om de pågående detaljplanerna

Ombyggnation av Nybrovägen

Vatten-, dagvatten-, och spillvattenledningarna under Nybrovägen är gamla och behöver bytas ut. Ombyggnationen av Nybrovägen kommer att utföras i tre etapper. Dessutom kommer gatan att få ett helt nytt utseende med gång- och cykelbanor, smalare körbana, växt- och trädplanteringar vilket kommer skapa en säkrare trafikmiljö. Arbetet med etapp 1 planeras att starta hösten 2018.

Sidan uppdaterad den 19 april 2018.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Kundforum

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att du kan få kostnadsfri och oberoende rådgivning av en energi- och klimatrådgivare?