Kraftsamling 2.0 – genom samverkan utvecklar vi Ängelholm

OBS! Arkiverad nyhet

Infomationen kan vara inaktuell. För senaste nyheterna se vår aktuella Nyhetslista.

12 november 2015

Den 10 november samlades kommun, näringsliv och ideella organisationer till ett partnerskapsmöte för att påbörja arbetet med en uppdaterad version av Ängelholms kommuns vision – Kraftsamling Ängelholm.

Kraftsamling 2.0 innebär en uppdatering av nuvarande vision för Ängelholms kommun från 2011. Under partnerskapsmötet den 10 november samlades deltagare från kommun, näringsliv och ideella organisationer för att diskutera hur Kraftsamling Ängelholm - vision 2020 ska uppdateras och anpassas utifrån dagens samhälle.

Kraftsamling – ett arbete för framtiden

Den nuvarande situationen i Ängelholm är på många sätt god men utvecklingen i omvärlden ställer stora krav på långsiktighet, uthållighet, samsyn och samverkan. Hur Ängelholms kommun ska utvecklas utifrån vad vi vet om samhällsutvecklingen idag är vad som ska sammanfattas i Kraftsamling 2.0.

Arbetet med Kraftsamling Ängelholm handlar om framtiden för våra barn och ungdomar och ungdomsfullmäktige var därför särskilt inbjudna till mötet för att föra fram sina åsikter.

Gemensamt ansvar att utveckla Ängelholms kommun

Under mötet delades deltagarna in i grupper för att diskutera vision, mål, varumärket Kraftsamling och framtidsutsikterna för Ängelholms kommun. Diskussionerna visade på ett stort engagemang från alla parter att arbeta gemensamt för att utveckla Ängelholms kommun.

Det fanns också en samsyn kring att det inte är enskilda individer eller organisationer som ska arbeta med utveckling av Ängelholm på egen hand utan att alla har ett gemensamt ansvar för detta.

2011 tog Partnerskapet, bestående av kommun, näringsliv och ideella organisationer, fram en vision under namnet Kraftsamling Ängelholm – vision 2020.

Våren 2014 fick styrgruppen i Kraftsamling i uppdrag att ta fram ett förslag på Kraftsamling 2.0.

I april 2015 tog kommunstyrelsen beslutet:

• Att ställa sig bakom styrgruppens förslag till Kraftsamling 2.0
  • Att överlämna ärendet till budgetberedningen för ställningstagande om att anställa en koordinator som arbetar med projektet

Här kan du läsa mer om Kraftsamling Ängelholm.

Sidan uppdaterad den 12 november 2015.

Ordinarie öppettider:

Måndag-torsdag: 07.30-17.00

Fredag: 07:30-16:00

Visste du att du som tillhör äldreomsorgen i Ängelholms kommun kan få avgiftsfri hjälp för att undanröja risker för skador i hemmet?