Vision för hur Ängelholm som ungdomskommun ska kunna förverkligas.

Beredningsprocessen

Ängelholms kommunfullmäktige har givit i uppdrag åt beredningen för kultur, idrott och fritid att ta fram en vision för hur Ängelholm som ungdomskommun skall kunna förverkligas.

Inom projektet Kraftsamling talas det om Ungdomsstaden, något som Ängelholms ungdomar inte anser att vi lever upp till.  I beredning för kultur, idrott och fritids slutrapport, gällande uppdraget att ta fram en strategi för bidragsgivande, pekades på den höga medelåldern inom den kulturella sektorn i Ängelholm och avsaknaden av kulturella arenor.

Visionen ska arbetas fram i samarbete med Ängelholms kommuns ungdomsfullmäktige.

Debatt

Förslag till rapport debatterades på kommunfullmäktige den 12 december 2016. Se debatten här.

Slutrapport

Beredningens rapport godkändes av kommunfullmäktige den 30 januari 2017. Det innebär att den överlämnas till kommunstyrelsen för vidare utredning med avseende på juridiska-, ekonomiska- och andra konsekvenser. Kommunstyrelsen ska sedan återkomma till kommunfullmäktige med förslag på åtgärder som krävs för att uppnå det som beredningens rapport beskriver.

Beredningens slutrapport i sin helhet finner du här.

Sidan uppdaterad den 12 januari 2016.

Visste du att du kan följa sommarens badvattenprover på webben?