Vision för framtidens utbildningar i Ängelholms kommun

Beredningsprocessen

Slutdebatt i kommunfullmäktige

Varmt välkommen till stadsbibliotekets hörsal i Ängelholm måndagen den 29 maj kl. 19.00 för att lyssna på debatt i fullmäktige om framtidens utbildningar.

Kommunfullmäktige gav under 2016 beredningen för lärande i uppdrag att ta fram en vision för framtidens utbildningar. Beredningen har efter kunskapsinhämtning, medborgardialoger samt analys av rapporter och undersökningar tagit fram ett förslag till vision som nu presenteras i en slutrapport.

På kommunfullmäktige den 29 maj redogör beredningen för sin vision med tillhörande debatt. Beredningen får i debatten återkoppling på sitt arbete och fullmäktige får möjlighet att ställa frågor.

Fullmäktiges möten är öppna för allmänheten så alla intresserade har möjlighet att lyssna på debatten i stadsbibliotekets hörsal. Ifall man inte har möjlighet att vara på plats går det bra att följa debatten via webbsändning. Länk kommer att finnas på kommunens hemsida samma dag

Vilka behov står kommunen inför när det gäller utbildningar såsom gymnasium, yrkesutbildningar, Komvux, Svenska för invandrare (SFI) och annat? Kan detta påverka åldersstrukturen i kommunen och kanske integrationen? Vilka utbildningar behövs i framtiden för att bo och verka i Ängelholm och Nordvästra Skåne?

Ängelholm kommunfullmäktige har även tidigare, den 23 november 2015, givit i uppdrag åt huvuduppdrag Lärande och familj att undersöka möjligheten att införa en gymnasieutbildning för blivande IT-tekniker. (KS 2015/991)

Samordning med huvuduppdrag Lärande och familj och de andra kommunerna i Nordvästra Skåne är en förutsättning i beredningens arbete med uppdraget.

Tidsplan

Uppdraget ska slutrapporteras till kommunfullmäktige senast i maj 2017.

Kontakta beredningen

Genom formuläret nedan kan du komma i kontakt med beredningen. Din synpunkt registreras och följs upp. Detta innebär att alla som begär det kan få ta del av synpunkten, förutsatt att den inte innehåller sekretesskyddat material.  Även personuppgifter registreras och blir, liksom synpunkten, en allmän handling. Du kan välja att inte uppge namn och kontaktuppgifter, men då kan beredningen inte återkomma till dig.

Kontakta beredningen

Sidan uppdaterad den 12 januari 2016.

Visste du att Ängelholm deltar i Skåne Nordvästs traineeprojekt?