Vision för framtidens utbildningar i Ängelholms kommun

Beredningsprocessen

Uppdrag

Ängelholms kommunfullmäktige har givit i uppdrag åt beredning för lärande att ta fram en vision för framtidens utbildningar i Ängelholms kommun.

Vilka behov står kommunen inför när det gäller utbildningar såsom gymnasium, yrkesutbildningar, Komvux, Svenska för invandrare (SFI) och annat? Kan detta påverka åldersstrukturen i kommunen och kanske integrationen? Vilka utbildningar behövs i framtiden för att bo och verka i Ängelholm och Nordvästra Skåne?

Ängelholm kommunfullmäktige har även tidigare, den 23 november 2015, givit i uppdrag åt huvuduppdrag Lärande och familj att undersöka möjligheten att införa en gymnasieutbildning för blivande IT-tekniker. (KS 2015/991)

Samordning med huvuduppdrag Lärande och familj och de andra kommunerna i Nordvästra Skåne är en förutsättning i beredningens arbete med uppdraget.

Tidsplan

Uppdraget ska slutrapporteras till kommunfullmäktige senast i maj 2017.

Kontakta beredningen

Genom formuläret nedan kan du komma i kontakt med beredningen. Din synpunkt registreras och följs upp. Detta innebär att alla som begär det kan få ta del av synpunkten, förutsatt att den inte innehåller sekretesskyddat material.  Även personuppgifter registreras och blir, liksom synpunkten, en allmän handling. Du kan välja att inte uppge namn och kontaktuppgifter, men då kan beredningen inte återkomma till dig.

Kontakta beredningen

Sidan uppdaterad den 12 januari 2016.

Visste du att Rögle BK från början var en bandyklubb?