Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Vattenmätare - information

Information om vattenmätare

Fastigheter som är anslutna till det allmänna dricksvattennätet har normalt en vattenmätare installerad som mäter vattenförbrukningen. Vattenmätaren är normalt placerad på den ledning där vattnet kommer in i fastigheten. I undantagsfall kan även vattenmätaren vara monterad i en mätarbrunn på tomten. Även om vattenmätaren finns inne på fastigheten är det kommunen som äger mätaren och som ansvarar för installationen av själva mätaren.

Mätaren monteras i en mätarkonsol och det är fastighetsägaren som ansvarar för att mätarkonsollen finns uppsatt på den plats där mätaren skall monteras. Fastighetsägaren ansvarar även för alla övriga installationer innan och efter mätaren.

Vid mätarplatsen ska golv och närbeläget väggparti utföras så att det tål spill och läckage av vatten. Utrymmet skall även vara frostfritt och mätaren skall vara lättillgängligt monterad.

Om konsol för vattenmätare är placerad på ett sådant sätt att det medför problem eller risker för kommunens personal vid mätarbyten är det fastighetsägarens ansvar att ordna platsen så att den kan godkännas av kommunen.

Avläsning av vattenmätare

I Ängelholms kommun tillämpar vi självavläsning. Avläsningskort skickas regelbundet ut till fastighetsägaren och på det kortet fyller man i sin mätarställning och returnerar kortet.
Du kan lämna din vattenmätaravläsning via formulär på vår hemsida. Att regelbundet läsa av mätarställning säkerställer att rätt avgift debiteras.

Vattenmätare Visa större bild

Foto: Mattias Rubin

 
Vattenmätare Visa större bild
 ” För mer info se ABVA 2009 (Allmänna bestämmelser för användande av Skåne Nordväst Kommuners allmänna vatten- och avloppsanläggningar).

Sidan uppdaterad den 8 september 2016.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Kundforum

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att fönster har U-värde? Din energi- och klimatrådgivare kan ge dig gratis rådgivning om energiskloka fönster.