Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Djur i Ängelholm

 

Om djur far illa

Anmälningar om djur som far illa ska göras till Länsstyrelsen. Den som misstänker att djur far illa kan kontakta Länsstyrelsen via tfn 010-22 41 350, epost This is an email address eller lämna in en anmälan via deras hemsida under Länsstyrelsen Skåne/Djurskydd/Anmälan bristande djurhållning.Om det är akut och Länsstyrelsen inte går att nå, kan polisen kontaktas, tfn 114 14. Du kan vara anonym när du anmäler vanvård av djur.

Djur som stör

Du som har husdjur berörs av flera olika regler och vissa av dessa regler gäller bara för dig som bor i stan. Som djurägare ska du ha dina djur så att det inte stör andra mer än nödvändigt.

Blir du störd kan du i första hand kontakta djurägaren, oftast kan man ganska enkelt hitta en lösning på problemen. Du kan även vända dig till kommunen som eventuellt kan ställa krav på åtgärder om störningen är så allvarlig att den kan bedömas som en olägenhet för människors hälsa.

Vilda djur, till exempel fåglar, kan också vara störande. Kontakta i första hand fastighetsägaren som kan vidta åtgärder för att minska problemen.

Djurhållning inom detaljplan

Du behöver tillstånd från myndighetsnämnden för att ha vissa djur inom detaljplanerat område. Tillståndsplikten gäller orm, nötkreatur, häst, get, får, eller svin samt pälsdjur eller fjäderfä som inte är sällskapsdjur. Fjäderfä eller pälsdjur kan förenklat sägas vara sällskapsdjur bara om de hålls inne i bostaden.

Du kan söka tillstånd för att hålla djur inom detaljplan genom blanketten till höger.

Skyddsjakt

Det är jaktlagstiftingen som anger hur jakt på vilda djur får ske. Där finns de krav som måste vara uppfyllda för att jakt ska få lov att bedrivas. Undantag till jaktlagstiftningen får ges med hänsyn till allmän hälsa och säkerhet eller av andra tvingande skäl som har ett överskuggande allmänintresse, eller för att förhindra allvarlig skada, särskilt på gröda, boskap, skog, fiske, vatten eller annan egendom och detta kallas då för skyddsjakt.

En av anledningarna till att Ängelholms kommun inte bedriver skyddsjakt på fåglar på kommunens mark är att det finns domar i mål om störande fåglar där deras spillning och skränljud inte har bedöms som en olägenhet för människor.

Sidan uppdaterad den 27 oktober 2017.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Kundforum

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att Ängelholm har tre vänorter? Dobele, Höje-Taastrup, och Kamen.